Qka eshte PHP

Go down

Qka eshte PHP

Post  Xhafer on Sat Jan 02, 2010 1:58 am

PHP


Personal Home Page

PHP (Hypertext Preprocesormë parë njihej si „Personal Homa Page
Tools“është gjuhe skripti që lidhet me C, Perl ose MySQL për të krijuar
faqe interneti dinamike dhe interaktive. PHP është një Program
kompjuterik me Kod te hapur. PHP është gjuhë që përdoret për server
programim apo siç njihet ndryshe si programim i faqeve dinamike. Meqe
browseri dhe vete protokolat e internetit njohin vetem kodi HTML, PHP
është programim që ndodhen në server, çdo manipulim, çdo operacion që
kryhet nga PHP kryhet në server e në browser cdo gje shfaqet si HTML,
kjo do te thote se per te punuar në PHP duhet patjetër të kesh të
instaluar server e në ketë rast me qe kemi të bejm me "Open source"
(Kod i hapur) serveri perkates është Apache . Apache server është
server për sistemet a hapura operative siç është Linuxi , por mund te
instalohet edhe në Windows sistemet operative. PHP bashkë me Apache
janë një ndër veglat më të perdorura për programim të faqeve dinamike
në ditët e sotme.

Xhafer
Admin

Posts : 48
Join date : 2009-12-31

View user profile http://security-ks.forum0.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum