farë është P2P??

Go down

farë është P2P??

Post  Xhafer on Sat Jan 02, 2010 1:53 am

Peer-to-Peer
(lexohet Pir-tu-pir) është një model tranferimi nga një kompjuter në
një tjetër i të dhënash midis dy ose më përdoruesve të rrjetit
zakonisht pa kalimin e këtyre të dhënave nëpërmjet një kompjuteri të
tretë. P2P i cili ështe shkurtimi për Peer-to-Peer, ka lindur për të
mbrojtur përdoruesit të cilët shperndajnë të dhëna në mënyrë të
paliçensuar. Mbrojtja qendron në anonimitetin e dy përdoruesve dhe të
dhënave që ato ndajnë duke qënë se asnjë institucion i tretë ose person
nuk mund të ndërhyjë në lidhjen midis dy kompjuterave pa thyer ligjet e
privacy-s.

Por ditet e sotme rrjeti P2P është rrjeti në të cilin qarkullojne
materialet qe shkelin të drejten e autorit si psh. film, muzike,
programe etj. Madje kohet e fundit është ber shumë problem edhe persona
të tere po kapen nga autoritet perkatese për shkembim të ketyre
materialeve.

Me pak fjalë ana pozitive e P2P është shfrytezuar e kthyer në dicka negative për industrine e muzikes edhe filmit

Xhafer
Admin

Posts : 48
Join date : 2009-12-31

View user profile http://security-ks.forum0.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum