Si ta hapim nje Radio ne Internet ?

Go down

Si ta hapim nje Radio ne Internet ?

Post  Xhafer on Sun Jan 03, 2010 1:43 am

DO TE JU TREGOJ SE SI HAPET NJE RADIO PREJ INTERNETIT

1.DUHET TE KENI TE INSTALUAR WINDOWS XP PROFESSIONAL
2.DUHET TE KENI INTERNET KONEKCION 24 OR (BROADBAND PER MBI 100 DEGJUES)
3.IIS SERVICES TE INSTALUAR - N?SE NUK DINI SE SI INSTALOHET IIS SERVICES JA NJE SQARIM:
SHKONI N? START>CONTROL PANEL>ADD/REMOVE PROGRAMS>ADD/REMOVE WINDOWS COMPONENTS
PASTAJ SHKONI KU SHKRUAN INTERNET INFORMATION SERVICES DHE KLIKONI DETAILS DHE ZGJEDHNI WORLD WIDE WEB SERVICE DHE KLIKO
OK DHE PRIT TE INSTALOHET (DUHET T? KENI CD-NE E WINDOWS XP PROFESSIONAL TE VENDOSUR N? CD-ROOM)
4.DUHET TE KENI IP STATIKE
5.DUHET TE KENI TE INSTALUAR WINAMP-IN

SHKOJM TE SHK@RKOJM SHOUTcast SERVER nE: http://www.shoutcast.com/downloads/s...-5-windows.exe
PASI TE MBAROJ SHK@RKIMI E HAPIM DHE E INSTALOJM

PASTAJ SHKOJM E SHK@RKOJM SHOUTcast DJ DSP ne: http://www.shoutcast.com/downloads/s...2b-windows.exe
PASI TE MBAROJ SHK@RKIMI E HAPIM DHE E INSTALOJM

SHKOJM TE KONFIGUROJM SHOUTcast SERVERIN: My Computer> C: > Program Files > SHOUTCAST > sc_serv.ini
sc_serv.ini E HAPIM ME WORDPAD

HAPET NJE TEKST:
E GJEJM KU SHKRUAN MaxUser=32
NUMRIN 32 E NDRYSHOJM E BEJM 100

PASTAJ E GJEJM KU SHKRUAN Password=changeme
changeme E NDRYSHOJM E BENI SI TE DONI POR NUK DUHET TA HARONI SE DO NA DUHET ME VONE

PASTAJ E GJEJM KU SHKRUAN PortBase=8000
8000 DUHET NDRYSHUAR NE 8015

E BEJME SAVE DHE I MBYLLIM TE GJITHA DTRITARET.

TANI SHKOJME NE: Start>Programs>SHOUTcast DNAS>SHOUTcast DNAS (Console)
E LEME TE HAPUR

SHKOJME TEK WINAMP-I KLIKOJME ME ANEN E DJATHT DIKU LART
SHKOJME TEK Options>Preferences
HAPET NJE DRITARE SHKOJME TEK: DSP/Effect> Nullsoft SHOUTcast Source DSP v1.8.2b [dsp_sc.dll]

HAPET NJE DRITARE TJETER KU SHKRUAN SHOUTcast Source

SHKOJME TEK Output
POSHTE SHKRUAN Address e shkruani IP Statike tuajen
TEK Port SHKRUANI 8015
TEK Password PASSORDIN E NJEJTE QE E NDRYSHUAM PAK ME PARE
TEK Encoder ZGJIDHNI 1
TEK Reconnection Timeout SHKRUANI 0
PASTAJ SHKOJM? NE Yellowpages DHE SHKURAJM SIPAS DESHIRES

SHKOJME TEK BUTONI TJETE Encoder
TEK Encoder Type ZGJEDHIM MP3 Encoder
TEK Encoder Settings ZGJEDHIM 24KBPS, 22.050kHz, Mono

SHKOJME TEK BUTONI TJETE Input
KETU ZGJEDHIM NESE DUAM TE LISHOJME MUZIKE NGA SOUNDCARD-I APO WINAMPI

SHKOJME PERSERI TEK Output BUTONI DHE E BEJME CONNECT
MOS HARONI IP TUAJ DHE PASSOWRDIN

DHE URAAAA E HAPET NJE RADIO ONLINE

PER TA VERTETUAR SE A PUNON HAPIM INTERNET EXPLORERIN DHE SHKRUANI IP STATIKE TUAJ DHE PORTN
(PeRSHEMBULL 62.162.255.14:8015)


KY SEND FUNKSIONON 100%SIGURT PER ATA QE JETOJN JASHT KOSOVE SE INTERNET PROVAJDERI I TYNVE SPO I QET FIREWALL IP-ES PER MOS ME BA RADIO SI KETA TON NE MAQEDONI QKA PO NA QESIN.
MIREPO KA EDHE DISA INTERNET PROVAJDERA NE MAQEDONI QE NUK QESIN FIREWALL IP-ES PER MOS ME BA RADIO

Xhafer
Admin

Posts : 48
Join date : 2009-12-31

View user profile http://security-ks.forum0.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum